post

Teak Custom Vanity

A teak custom vanity and recessed wall cabinet were fitted into an alcove created by stealing space from two closets. The lighting – top, back-lit and under were all an important part of the atmosphere the homeowners were hoping to achieve. Cabinetry: Silver Touch Cabinetry, Burnaby, BC.

post

Support Column

A support column and the nature niche (a hallmark of many mid century buildings) had both been clad in brick. (see “before” pictures). The brick was removed and they were both dressed with mahogany veneered plywood to tie in with the original mahogany doors for a sleeker look that is also easier to maintain.

post

Wood Be Art

Wood Be Art also did a beautiful job of tying in the unfitted furniture pieces by mixing in a few cabinets in clear fir which will mellow over time and sit comfortably with all the other wood elements.

Photo Credit: Kyla Bailey

LS-KItchen-Eating-Area-Web